Wednesday 28 January 2009

azi pe scurt

1. in metrou, multi oameni citesc dar doar ca sa evite privirile in gol (ale lor sau ale altora). Adica citesc literatura usoara (din seria cum sa-l cuceresti for dummies) in cel mai bun caz sau Ring/compact/libertatea (cand e gratis). Oricum ar fi, chiar daca te-ai stradui sa citesti ceva, n-ai cum decat daca urci de la capat si ai loc pe scaun. Altfel, mediul te agreseaza si, cum zicea Rogozanu in Money Express-ul de saptamana asta, “mersul la lucru altfel decat cu masina e un job in plus. Faci tot cam o ora jumate dus si intors, numai ca ajungi gata epuizat la munca. Nu fizic ci pur si simplu incarcat de mirosuri, virusi, praf, noroi, injuraturi”. Tot articolul lui Rogozanu a fost interesant de citit din fuga metroului. Zice el ca “lumea de afara e plina de tipi prea vioi sau prea obositi. Pensionarii par mai tristi, tinerii mai isterici, hotii mai nerusinati, politistii mai nepasatori. Iar toate astea se intampla intr-o masa de tipi si tipe exact ca tine, cu un card (RATB) in buzunar pe care nu-l “composteaza” niciodata, cu ceva muzica in urechi, cu vreo cartulie mototolita prin buzunar. Si sa te privesti in oglida ore in sir pe zi nici nu se compara in dificultate cu privitul in retrovizoare”

2. si ca tot veni vorba de citit, presa scrisa a intrat rau la apa. CTP ii zice lui Petrisor Obae ca presa scrisa e muribunda. Tolontan zice pentru iqads ca ziarele nu au murit si ca nu vor muri niciodata. Ce vad eu este un Capital subtire, fara suplimente; un ZF fara editia de weekend; un saptamanal Timeout devenit lunar, un ultim numar de Campaign care poate fi citit doar online.

3. Ploua gri de-ti vine sa te imbraci numai in roz.

4. La ghereta din pipera am mancat ieftin si bun (piept de pui la gratar, varza calita, ciorba de pui cu taitei de casa si salata cu doar 12 lei) eu si multi oameni la costum de pe platforma industrala, frumos aliniati la coada printre caini, balti si santiere. Ceea ce-mi aminteste ca s-au mai gandit si altii la catering pentru vremuri de criza si-au facut restaurantele Bundetot – fast food eftin cu specific oriental.

5. Vine Moby la BestFest

6. (LATER EDIT) pe geam ploaia face tablouri impresioniste


2 comments:

claudiu dobrita said...

sh totusi, romania libera lanseaza 2 suplimente ny times, probabil impulsionati de trairile pline de optimism de peste ocean.

claudiu dobrita said...

cu mentiunea ca ader la optimismul lor, pentru ca suplimentele sunt intr-adevar foarte tari.