Thursday 10 January 2008

CNDB in pericol

O alta institutie culturala "reala si relevanta" sta sa se piarda. Tot din motive (penibile, stupide) locative. Ce vorbeam ieri despre CNDB, ce visam la proiectele lor artistice, la ideile periculos de la granita intre domenii si expresii artistice? Se pare ca si ei (ca si Green Hours) risca sa ramana din toamna asta pe drumuri. Motivul ar fi planul de reconditionare a cladirii TNB unde isi are, de vreo 2 ani, casa ideea minunata si frumos administrata de Mihalcea, Vava Stefanescu & co. Nu se stie unde ar putea fi relocati, nu este problema TNB-ului...ceea ce e cert este ca CNDB va pierde minunata sala Ronda de langa Laptarie, Sala Mare si salile de curs...
Problema este ca directorul centrului de dans a aflat din presa despre acest scenariu. Lamuriri (de fapt scenariul pe larg, caci nu e nimic lamurit) in articolul din Gandul.

2 comments:

Diana Adela Martin said...

wow acum am aflat si eu de situatia asta. ar fi tare trist sa se ajunga iar la o situatie antecndb cand nu aveau un spatiu unde sa-si arate creatiile. si acum cativa ani a mai fost si locul de pe strada 11 iunie care s-a pierdut de dans.
m-a-ntristat tarasenia asta

I said...

da. este trist. cineva pe o lista de discutii vorbea despre scrierea si semnarea unei petitii. te tin la curent daca aflu ceva.

Din pacate nu stiu cat ar conta o astfel de petitie. Problema este felul in care se iau deciziile in tara asta. Nimeni nu se consulta si nu informeaza pe cei vizati sau afectati de o decizie sau alta. E in sangele sistemului nostru birocratic.
Pe de alta parte, suntem undeva la baza piramidei lui Maslow. Prea putina lume sufera cand un spatiu artistic dispare...