Wednesday 9 January 2008

Dan Perjovschi "la zid" la CNDB

Imi place CNDB si recomand oricand proiectele lor. Aici o fotografie a Mihaelei Dancs intr-un spectacol la CNDB.

Dan Perjovschi explica si mai bine de ce CNDB este singura institutie romana de stat unde expune/intervine artistic. Iata si declaratia sa inainte de deschiderea expozitiei "La zid":

"Ca artist sint interesat sa ma asociez cu modele culturale deschise, iar ca artist critic ma simt dator sa semnalizez ceea ce cred ca este esential pentru scena culturala in care traiesc. Din acest motiv am facut la CNDB singura mea interventie artistica intr-o institutie a statului roman. Centrul National al Dansului este in opinia mea singurul model viabil de institutie "nationala". Din pacate in Romania orice constructie culturala sta sub semnul dezastrului. Nu conteaza cit de important este demersul si cit de necesara platforma, ea poate fi dizlocata, deturnata sau pur si simplu oprita din ratiunile administrative cele mai cetoase si mai timpite. Am facut un desen pe zidul Centrului, ca sa complic cit mai mult posibilitatea evacuarii lui."

Dan Perjovschi
ianuarie 2007


maine, 10 ianuarie, orele 11.30 (CNDB, etaj 4), va avea loc o intilnire in care veti putea afla mai multe detalii despre proiectele Centrului National al Dansului in 2008.

Participa: Dan Perjovschi, artist; Vava Stefanescu si Mihai Mihalcea, directori Centrul National al Dansului

Dan Perjovschi este artist vizual. Traieste si lucreaza la Bucuresti.
Expozitii personale la MoMA New York, Tate Modern Londra, Ludwig Museum
Koln, Moderna Museet Stockholm, Vanabbemuseum Eindhoven, Kunsthalle Basel,
La Caixa Barcelona. Participari la bienalele de arta din Venetia, Moscova,
Istanbul, Sydney

No comments: